1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.Vidayı öyle takın.
2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin.
4) Halıdaki sigara yanıklarından,yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz
bırakır.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve
erimesini bekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirin.İzden eser kalmadığını göreceksiniz.
6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin.Açıksa zedelenebilirler.
7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin
içerisine koyun.Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine
yavaş yavaş sıcak su koyun.Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.
Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan
etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve
15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayıp yıkayın.Üzerinde hiç bir leke ve
çizilme oluşmayacaktır.
9)
Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının
kılıfının altına alüminyum folyo koyun.Sıcağı geri yansıtacağından ütü
yapmak daha kolay olacaktır.
10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık
kılıfının içerisine koyun.Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında
yıkayın.Yeni gibi olacaklardır.
11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon
ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde
etmiş olursunuz.
12) Eğer
ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda
bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın.Bilekleriniz ve ayaklarınız
şişmeyecektir.
13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın.
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun.Böylece yumuşacık olacaklardır.
16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını
önleyecektir.
17) Cevizle
dost olun.İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır.Kan şekerini
düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine
çapraz bant yapıştırın.Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını
çatlatmamış olacaksınız.
19)
Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanılır durumda olup
olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek
atın.Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu
suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.
21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma
koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile
karıştırın.Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre
saklayabilirsiniz.Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun
içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı
yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca bu yağ yemeklerinize,
salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin.Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.
32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine
biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin.Daha sonra pişirin.
33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını
tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.Diğer yarısını ise tavuğun
içerisine yerleştirin.Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve
birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın.Fırına
koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.Çok daha lezzetli olacaktır.
35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile
kesmenize gerek yok.Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice
çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru
kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.
38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa
koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın.Daha sonra karışımı tavaya
alın ve ocağın altını kısın.
39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda
onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin.Kokteyllerin içerisine
bunları kullanın.Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.
41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini
istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde
su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda ısıtılan tavuk
lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.
44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu
ilave edin.Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit
alüminyum folyo koyun.Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca
çıkartabilirsiniz.
46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz
vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku
yayılacaktır.(Fazla sürmeyin.)
49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları
çamaşır dolabınıza koyun.Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını
sağlarsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder