27 Ekim 2013 Pazar

Casper Markası Nasıl Kuruldu ???




Casper’ın da temelleri Yıldız Teknik Üniversitesi’ne dayanıyor. Casper, bu üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu 3 genç tarafından kuruldu. Üçüncü ortaklarını kaybeden Altan Aras Fakılı ve Yalçın Yıldırım, bugün yollarına 2 ortak olarak devam ediyorlar. 2010 yılı ilk 6 ayı sonu itibariyle masaüstü bilgisayar pazarının lideri olan Casper’ın kuruluş öyküsünü Altan Aras Fakılı şöyle anlatıyor:

“1991 yılında üniversiteden mezun olduk. 3 genç arkadaş olarak bilgisayar sektöründe kendi markamızı yaratmak hayaliyle yola çıktık. O dönemlerde yurtdışından gelen bilgisayarların fiyatlarını çok yüksek buluyor ve Türkiye’de çok daha uygun fiyatlarda bilgisayar üretebilmenin hayalini kuruyorduk. Öğrencilik yıllarında yaptığımız kişisel birikimlerle 40 metrekarelik bir ofiste Casper’ı kurduk ve işe başladık. İlk günden beri bilgisayar üretimi ve satışına odaklandık. İlk yıllarda amacımız, insan ilişkilerine dayanan ve güven yaratılarak kurulan bir satış kanalı oluşturmak oldu. İl il dolaşarak potansiyel bayileri belirledik ve iş ortaklıkları oluşturmaya başladık.

Yıllar geçtikçe bayi ağımız genişledi. Casper ürünleri pazarda konumlanmaya ve daha fazla talep edilmeye başlandı. İlk yıl 200 adet bilgisayar sattık. Ertesi yıl bin adet olan satış rakamımız, bir sonraki yıl 2 bin 500’ü buldu. Ancak hedefimiz 50 bindi. Çok kısa bir sürede bu hedefe ve sonrasında da 100 binlere kadar ulaştık.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder